OKTATÓ CSOMAG

STIMULATE

A mindennapi életben található modern anyagok fontosságát (14-17 éves életkorú) tanulók számára kiemelő oktató csomag. Hivatkozások természettudományos, művészeti, formatervezési és fenntarthatósági tanulmányokhoz.   

A csomag három részből áll, a modern anyagok iránti szükségletet feltáró tevékenységekkel kezdődik, majd a modern anyagok különféle fajtáinak a felfedezésével folytatódik, és végül, azt vizsgálja, hány tanuló vehet részt maga is. Ennek a csomagnak a szakaszai és tevékenységei úgy íródtak, hogy elejétől végéig lépésről lépésre átvehető, vagy tevékenységek kiemelhetők és kiválaszthatók. Munkalapok és tanári jegyzetek is tartoznak hozzá, ahol szükséges. Ez a csomag a „Max és Lili kalandjai” című történetre és az „Anyagvadász” játékra hivatkozik. Mindkettő elérhető a honlapon.

Ez a csomag 14-17 éves korcsoportba tartozó tanulók tanítására alkalmas. Mivel ennek a csomagnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy különféle EU országokban felhasználhassák, nincsenek hivatkozások egyedi tanmenetekre. Mindazonáltal, a tevékenységek kapcsolatban állnak a tudomány és technológia, művészetek és formatervezés és a fenntarthatóság tantárgyakkal.

A tanulók számára a csomagban található tevékenységek elvégzésével lehetőség nyílik:

  • Megérteni, melyek a modern anyagok és számos fajtát megismerni
  • A modern anyagoknak a fontosságát és a bennük rejlő lehetőségeket egy fenntartható jövő szempontjából megérteni
  • Feltárni, milyen lenne a tudomány területén dolgozni vagy tanulni