Rolunk

STIMULATE egy izgalmas project, aminek a célja, hogy rávilágítson a korszerű anyagok mindennapjainkban betöltött fontosságára. A korszerű anyagok a szövetségeseink egy fenntartható jövőhöz, és ez a fő üzenet, amit kommunikálni szándékozunk 23 európai nyelven és a filmforgatás illetve számítógépes játék készítésének innovatív útjain.

Fedezd fel a korszerű anyagok szerepét olyan kérdésekben, amik egészséghez, környezethez, technológiához, innovációhoz, energiához és sok más egyéb területhez kapcsolódnak a FELFEDEZÉS szakaszban. Maradj ráhangolódva a honlapunkra a filmről és a játékról szóló előzetesekhez. Nyugodtan megoszthatod velünk a véleményedet, terjeszd a szót és csatlakozz a céljainkhoz!

Ez a project az Európai Unió Hetedik Keretprogramján belül a 608995 számú támogatási, megállapodás alapján jött létre.

Az Athéni Nemzeti Műszaki Egyetem (NTUA) az egyik legrégebbi és legnagyobb presztízsű egyetem Görögországban. Kilenc iskolára van felbontva. Az Alkalmazott Matematikai és Fizikai Tudományok Iskolája ennek a projectnek a koordinátor partnere. Az NTUA jelenleg két posztgraduális képzést kínál, amik a korszerű anyagokra koncentrálnak: mikro rendszerek és nanoeszközök.

Görögország legnagyobb kutatóközpontja a Demokritosi Tudományos Kutatások Nemzeti Központja (NCSRD), ami 5 intézetet foglal magában, egyebek között a korszerű anyagokra, nanotechnológiára, nanoeletronikára, telekommunikációra, biotudományokra és nukleáris valamint részecskefizikára fókuszálva. A központ régi hagyományokkal bír az oktatás terén is.

A Nyitott Egyetem (OU) egy különleges intézmény, támogatott távoktatást szolgáltatva több mint 250 000 diáknak az Egyesült Királyságban és világszerte. Ez a legnagyobb egyetem az Egyesült Királyságban és az OU-n belüli Anyagmérnökség a legnagyobb ilyen csoport. Az OU több mint 40 éve partnerkapcsolatot ápol a BBC-vel, akikkel együttműködve évente akár 25 TV és rádiósorozat is készül.

Az Európai Anyag Kutatási Egyesületet (E-MRS) Strasbourgban alapították 1983-ban, és Európa legnagyobb konferenciaszervezőjévé vált a korszerű funkcionális anyagok területén. Néhány száz tagot számlál az iparból, közigazgatásból, akadémiákról és kutatólaboratóriumokból érkezve, akik rendszeresen találkoznak, hogy megvitassák az aktuális tudományos és technológiai fejlesztéseket. 

Serious Games Interactive (SGI) egy díjnyertes kutatás-alapú vállalat Koppenhágai központtal, amely 2006 óta új sztenderdet fektetett le, arról, hogy mi várható el egy komoly célra használt számítógépes játéktól. Az SGE komoly játék fejlesztésével foglalkozik, ezen belül programozás, animáció, játék design és grafika.

APT Film & Television Limited (APT) az Ealing Studios-ban lett megalapítva, együttműködésben a Met Film Group-pal. Az APT küldetése fejleszteni és elkészíteni olyan innovatív nemzetközileg terjesztett műsorokat, mint a díjnyertes „Deep Water” című dokumentumfilm, a hangos tetszésnyilvánítást elért „Wondrous Oblivion”, és az Oscar Akadémiai jelölt „Solomon & Gaenor”.

tve (television for the environment) is an independent film and media producer who works with filmmakers and partners worldwide to make and distribute films and educational materials that put the environment and sustainability on the global agenda.  tve is helping to promote the STIMULATE materials and producing an educational pack to accompany the project.